HOE NEEM IK EEN BACK-UP VAN MIJN DAVE GEGEVENS?

http://www.justsoftware.be/faq/182-hoe-neem-ik-een-back-up-van-mijn-dave-gegevens

Voorbereiding

Een backup mag op elk moment gebeuren, ook als er nog wordt gewerkt in Dave. Toch moet u er wel rekening mee houden dat deze handeling soms lang kan duren afhankelijk van de grootte van de database. Indien er veel gebruikers werken in Dave, kan u best de backup nemen op een rustig moment: tijdens de middagpauze of 's avonds.

Hoe?

1. Start Dave op met de gebruiker _SYSTEM
  2. Kies menu 'Systeembeheer - Backup database'

Waar staat die backup?

De backup wordt steeds bewaard op de server met als naam B_[datum]-[tijd]
Voorbeeld: een back-up van de database “DaveDB” gemaakt op 30 november 2010 om 17 uur 30 minuten en 15 seconden bevindt zich:
op Windows:
c:\usr\FrontBase\Backups\DaveDB.fb\B_2010_11_30-17_30_15
op Mac OS X:
/Library/FrontBase/Backups/DaveDB.fb/B_2010_11_30-17_30_15

Telkens u een manuele back-up uitvoert, wordt er een nieuw bestand aangemaakt. Dit betekent dat de capaciteit van uw harde schijf na elke back-up vermindert en het aan te raden is de oude bestanden op regelmatige wijze te verwijderen.

Author:
Valery Borret
Average rating:0 (0 Votes)

You can comment this article