6 users online | 6 Guests and 0 Registered

Installatie ATOS-betaalterminal (type Xenta of Yomani)

1. De klant moet volgende zaken extra voorzien voor de werkpost waarop de betaalterminal zal gebruikt worden:
- stroom
- netwerk- of ISDN-kabel
- vrije USB-poort + keyspan-adapter (Mac OS X) of een vrije seriële poort (Windows)
- kabel [530140293 - Xenta ECR kabel] aanvragen bij ATOS WorldLine voor koppeling tussen computer en terminal

2. Enkel voor Mac OS X: installatie Keyspan-driver (http://www.tripplite.com/support/downloads/tab/1/mid/USA19HS)

3. Op bestaande werkposten van voor Dave 2.61 met Omnis Studio 5.1 moeten volgende externals worden toegevoegd:
- Mac: commevents.u_external en commtalk.u_external in Omnis Studio Package Contents > Contents/MacOS/external
- Windows: CommEventsU.DLL en CommTalkU.DLL

4. Op betaalterminal instellen dat deze met protocol VIC (kassa-software) werkt ipv manueel:
MENU (*) - 3 - 0 - 9 (paswoord 1235789) - "OK" - 4 - 2 - "Wijzigen" - VIC TICKET ECR (2) of NVIC (new VIC) (8) - OK - OK
En dan een paar keer STOP doen.
(*) menu oproepen door volgende toetsen achter elkaar: STOP + OK + MENU

5. Voorkeuren in Dave (Werkpost > tabblad Kassa):
- checkbox "Gebruik betaalterminal" aanvinken
- poort selecteren in de lijst (vb. USA19Hfd12P1 op Mac of COM1 op Windows)
- checkbox "Volledig kassaticket printen" aanvinken als de terminal zelf niets print

6. Betaalwijzen in Dave:
- betaalwijze met code TERMINAL aanmaken
- op de andere betaalwijzen met de checkbox "Tonen bij kassa" aangevinkt ook het veld "Betaalwijze terminal" aanvullen vb. BANCONTACT/MCA bij betaalwijze BANCONTACT

Betaalwijzen:
BC: 'BANCONTACT/MCA'
VISA: 'VISA'
PROTON :'PROTON'
MAESTRO:'MAESTRO'

OPGELET:
- Als de koppeling niet werkt tussen Dave en de terminal, moet men in de instelling van de terminal terug aanduiden dat deze manueel werkt. De terminal kan enkel OF manueel betalingen OF via kassa-software (VIC).
- Keyspan op Windows vermijden omdat low-level communicatie dan mogelijk kan vervormd worden.

Succesvolle tests (15/09/2015):
- koppeling met Mac 10.7.5 via Keyspan
- koppeling met Windows XP via COM1
- koppeling met Windows 7 via COM1

Attached files: Betaalwijzen.PNG

Author:
Gerrit Bessems