12 users online | 12 Guests and 0 Registered

Installatie Omnis Web Server 6.1.3

Onderstaande procedure geldt voor installatie van een Omnis Web Server (bij de klant):

1) Download Omnis Studio 6.1.3 "Server" (via http://www.tigerlogic.com/) + Klik op "TigerLogic Omnis FTP Site"
MacOS X : Download  OmnisStudio/Studio613/OmnisStudio/Server/OSX32/Omnis-Web-Server-6.1.3-x86.zip
Windows : Download OmnisStudio/Studio613/OmnisStudio/Server/Win32/Omnis-Web-Server-6.1.3.x86.exe
Neem steeds de 32bit versie

2) Start "Omnis Web Server 6.1.3"
+ geef het Omnis serienummer (WBRN61DN 002W ...) in
+ geef Web Service URL in http://{wan-ip-address}:5912
+ geef Server Port (5912) in
+ Install Service (Windows)

3) Stop Service (Windows)

4) Poort 5912 moet openstaan op firewall(s) (Server & Router)

5 ) FrontBase-DAM installeren door xcomp-bestand te plaatsen in de Omnis Studio map xcomp
MacOS X : server/Masters/Dave Masters/MacOS X/damfrontbase.u_xcomp
naar Omnis Studio 6.1.3 / Package Contents / MacOS / xcomp
Windows : server/Masters/Dave Masters/Windows/frontbasedam.dll
naar C:\Program Files (x86)\TigerLogic\OS6.1.3SVR\xcomp

6) De library DAVEWSLINK.lbs plaatsen in de Omnis Studio map startup
Als Omnis Web Server wordt opgestart, zal automatisch de library mee opgestart worden.
server/Masters/Dave Masters/Dave Web Services API / {recentste die bij Dave versie hoort} v6
MacOS X : naar Omnis Studio 6.1.3 / Contents / MacOS / startup
Windows : naar C:\Program Files (x86)\TigerLogic\OS6.1.3SVR\startup

7) Start Omnis Web Server 6.1.3 (Windows via Services)
Nu kan men via een browser op het adres http://{localhost}:5912/davewslink/integration.wsdl
Indien van buitenaf : via een browser op het adres http://{wanipaddress}:5912/davewslink/integration.wsdl

Opmerkingen :
- Omnis Web Server is niet nodig voor ontwikkeling, want via ingebouwde "webservice" van Omnis Studio Dev kan men ook testen.
- In de router dient ip port forwarding van poort 5912 ingesteld te worden zodat inkomend verkeer naar de Omnis Web Server geleid wordt

Author:
Geert Landuyt